ՌԵՍՏՈՐԱՆՆԵՐ
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
Պետք է փորձել
Գաթայի հիասքանչ հմայքը
Հայկական խոհանոցը հարուստ է համերով և բույրերով, իսկ ամենասիրված աղանդերից մեկը Գաթան է՝ հայկական ավանդական սուրճի թխվածքը, որը դարեր շարունակ վայելում են: Այս խմորեղենը հաճախ մատուցվում է թեյի կամ սուրճի հետ և հանդիսանում է հայկական տնային տնտեսությունների և հացաբուլկեղենի հիմնական ուտեստը: Գաթան հաճելի աղանդեր է տարվա ցանկացած ժամանակ ուտելու համար:
Միգուցե դա համերի համադրությունից է կամ նրանից, թե որքան թեթև և փափուկ է գաթան, ամեն դեպքում դուք երբեք չեք կարողանա ուտել գաթայի միայն մեկ կտոր:

ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ
Պետք է փորձել
Հայկական բուսական թեյ՝ համեղ և բուժիչ ավանդույթ
Հայաստանը պատմությամբ, մշակույթով և ավանդույթներով հարուստ երկիր է, և այդ ավանդույթներից մեկը բուսական թեյի օգտագործումն է բուժման և առողջության համար: Հայկական բուսական թեյը համեղ և անուշաբույր ըմպելիք է, որը դարեր շարունակ օգտագործվել է տարբեր հիվանդություններ բուժելու և ընդհանուր առողջությունը խթանելու համար:
Բուսական թեյերը կարող են պատրաստվել թարմ կամ չոր ծաղիկներից, մրգերից, տերևներից, սերմերից կամ արմատներից: Ամենաշատ սպառվող թուրմերն են՝ ուրցի, վայրի և ընտանի անանուխի, լորենու, նռան ծաղիկների, նռան չորացրած կեղևի և այլն։ Տերևներն ու ծաղիկները հավաքում են հատուկ ժամանակաշրջանում, լվանում, չորացնում են արևի տակ և պահում ողջ տարվա ընթացքում։ Տեղացիների ամենասիրելիներից մեկը դաղձով կամ ուրցով թուրմն է, կամ էլ՝ երկուսը միասին:
